Ben jij ook een trotse labradorbaasje? Maar vind je dat je wat kilo’s kwijt mag? Ga wandelen samen met je lieve viervoeter! Er zijn alleen maar voordelen op te noemen, en het bevordert ook de band tussen jou en je hond. Blijf dus niet op de bankhangen, maar trek je loopschoenen aan en ga op pad. Op deze manier zorg je dat jullie beiden voldoende bewegen per dag, je verbetert jullie beider conditie en je zal merken dat je strakker in je lijf komt.

Voorbereiden

Hoe lang je per dag kan lopen, hangt eerst af van de gezondheid status van je hond. Dit is onder andere leeftijdsgebonden. Als je labrador nog een pup is heeft hij zijn energie nodig om te groeien. Ook zijn de gewrichten en botten nog te zwak om lange afstanden te wandelen. Tot een leeftijd van ongeveer een half jaar is vijf keer per dag een kwartier lopen meer dan voldoende. Vanaf dan kan je dit gaan uitbreiden, maar houd hierbij wel de hond in de gaten. Als hij snel moe is, moet je het rustiger aan doen. Ga ook niet wandelen als je hond net heeft gegeten, maar wacht hier een half uurtje mee. Je vindt het zelf ook niet prettig om met een volle buik te gaan wandelen toch?

Geniet van de wandeling

Je zal merken dat je hond het erg leuk gaat vinden om dagelijks met jou op pad te gaan. En dan hoef je echt niet elke dag, elk keer een rondje te maken van bijvoorbeeld 10 kilometer. Maar probeer dit wel een aantal keren per week te doen, je zorgt dat van jullie allebei het uithoudingsvermogen verbeterd. En dat jullie conditie beter wordt en je nog afvalt ook. Je kan jullie wandelrondjes afwisselen door bijvoorbeeld een bal of frisbee mee te nemen. Ren er samen achteraan! Ook kan het leuk zijn om met een ander loopmaatje (twee- en viervoeters) mee te lopen of door een andere wijk te gaan lopen. Kortom, voldoende mogelijkheden om te variëren.

Combineer je wandelen met een dieet dat bij je past. Nu je meer beweegt zal je merken dat je meer calorieën verbrandt en daardoor ook meer trek krijgt. Nu is het de kunst om niet te kiezen voor slechte maaltijden en snacks, maar om de juiste keuzes te maken. Bekijk de top 10 beste diëten welk dieet bij jou past en start hiermee. Je zal merken dat je binnen enkele weken de eerste kilo’s er af hebt! En natuurlijk veel wandelplezier met je labrador!