Labradorhonden.nl was de website van Dierenpension Gilze. Opgericht als kennel in 1985 is het bedrijf erkend en geregistreerd als fokker van labradors en boomers. Naast het fokken van gezonde, lieve honden was Dierenpension Gilze ook de plek voor het trainen van honden met gedragsproblemen en deed het dienst als pension voor honden en katten.

Fokken

Dierenpension Gilze streefde naar het fokken van gezonde honden, met aandacht voor uiterlijk en karakter. Het fokken van een goede gezinshond stond hierbij voorop. Veel labradors hebben problemen met de heupen en ellebogen. Hier werd extra op gelet, mede onder controle van een dierenarts. De honden van labradorhonden.nl zijn echte gezinshonden en minder geschikt voor tentoontstellingen of wedstrijden. Naast labradors werd er ook gefokt met boomers.

Dierenpension Gilze fokte lieve labradors met de nadruk op gezondheid.

Gedragsproblemen

Luistert de hond slecht? Trekt de hond continue aan de lijn? Is de hond agressief of geeft hij overlast? Is het jachtinstinct te sterk aanwezig? Honden kunnen verschillende problemen hebben. Dit kan een probleem van de hond zijn, maar ook liggen aan het gedrag van de baas. Dierenpension Gilze gaf hondentrainingen voor gedragsproblemen op basis van No Cure No Pay. Binnen 2 weken werden honden en hun baasjes aan een fikse training onderworpen, waardoor gedragsproblemen als sneeuw voor de zon opgelost werden.

Dierenpension

Dierenpension Gilze stond ook bekend als pension. Is het niet mogelijk om in een bepaalde periode voor de hond of kat te zorgen? Een plek in een pension reserveren is daarbij altijd een uitkomst. In het pension heeft het dier een eigen kennel. Je spreekt een datum af om het dier te brengen en weer op te halen en neemt de eigen maand, speeltjes, medicatie en eventueel voer mee. Dierenpension Gilze zorgde vervolgens voor het dier tijdens de afgesproken periode. Dat is wel zo geruststellend tijdens de vakantie als jeu weet dat er goed gezorgd wordt voor jouw hond of kat.