Informatie over de labrador

De labrador is één van de meest voorkomende honden in ons land. Het is dan ook een ideale gezinshond. Van oorsprong is de labrador echter een jachthond. De jager schoot het wild, waarna de labrador het geschoten wild moest ophalen en komen brengen naar de jager. Deze hond wil dan ook graag voor de baas werken. Ze zijn intelligent, zitten boordevol energie en zijn erg werklustig. Hierdoor is de labrador dan ook niet voor iedereen geschikt.

Intelligent, vol energie en werklustig

De labrador moet zijn energie kwijt kunnen. 3 keer per dag een kwartiertje buiten wandelen is dan ook niet voldoende voor deze hond. Ze gaan zich vervelen, zijn in huis erg druk en kunnen vervelend gedrag gaan vertonen. Kan de labrador echter zijn energie kwijt, dan is het een ideale gezinshond door het vriendelijke karakter. De labrador is erg behendig en is dol op water. Het is een levendig dier die graag zijn best wil doen om het zijn baasje naar de zin te maken. Door de hoge mate van intelligentie en de werklust is de labrador dan ook dé hond bij uitstek om als blindengeleidehond opgeleid te worden.

De labrador is een intelligente hond vol energie.

De labrador is een populaire hond in diverse kleuren

Het ras vindt zijn oorsprong in de 18e eeuw. Vissers brachten de labrador vanuit Newfoundland naar Engeland, waarna de hond ook verder over de wereld werd verspreid. De hond kenmerkt zich door de stevige bouw en een brede kop. Labradors komen in verschillende kleuren. De yellow (blonde kleur) komt het vaakst voor. Ook zwart is ook een veel voorkomende kleur. De laatste tijd zijn echter de bruine (chocolate) en rode (fox-red) in opkomst qua populariteit. Wil je graag een labrador aanschaffen? Wees dan zeker dat de hond zijn of haar energie kwijt kan in jouw familie. Let er op dat je kiest voor een fokker die kiest voor gezondheid, omdat heup- en elleboogproblemen vaak voorkomen bij de labrador.