De labrador Retriever is een ontzettend populaire hond. Het is een echte gezinshond, enthousiast en gehoorzaam. Eigenschappen die goed passen in gezinnen met een hond. Een labrador komt het beste tot zijn recht bij een rustig maar sportief baasje, die het leuk vindt om samen met de hond te bewegen.

Wandelen met je labrador

De labrador is een zeer energieke hond en moet dan ook voldoende naar buiten worden genomen. Wel heeft de labrador verhoogd risico op overgewicht, gebruik dit dan ook als motivatie om de hond meerdere keren per dag mee naar buiten te nemen. Als de labrador nog jong is kan je natuurlijk niet meteen wandelingen van meer dan een uur gaan maken. Als hij nog een puppy is begin je met dagelijks drie keer per dag een kwartier te gaan lopen. Dit bouw je dan langzaam op. Vanaf een maand of 9 kan de hond echt wel grotere stukken wandelen. Maar het meest ideaal is om dit vanaf ongeveer 1 jaar te doen. Dan is de hond uitgegroeid en kan hij zijn energie op iets anders gaan richten.

Fietsen

Het naast de fiets lopen van de labrador is een goede manier om spieren op te bouwen en op den duur zijn gewrichtsproblemen te voorkomen. Bouw het lopen langs de fiets langzaam op, ook hier geldt dat de hond niet meteen ver kan lopen en de hond minimaal 1 jaar oud moet zijn. Let verder op de buitentemperatuur, als het meer dan 20 graden is kan je beter niet gaan fietsen met de hond. Zijn temperatuur loopt dan snel op door de inspanning, met het risico op oververhitting.

Zwemmen

Oorspronkelijk is de labrador een jachthond en hij vindt het dan ook plezierig om door bossen te rennen en daar kom je plassen, sloten en modder tegen. De meeste labradors vermijden die niet, maar springen er juist in. Zwemmen is goede lichaamsbeweging voor de labrador, laat hem vooral lekker zijn gang gaan in de sloot. Spoel hem thuis dan wel af met water en eventueel een hondenshampoo. Wedden dat hij er dan ook een waterballet van maakt!

Al deze activiteiten zijn gericht op het bewegen van jouw hond. Maar jijzelf komt ook lekker buiten en beweegt met je hond. Het zal ook jullie band versterken!
Denk je er wel aan om je huid te beschermen buiten? Ook al is het bewolkt of mistig, of ben je constant in de schaduw, de schadelijke stralingen van de zon dringen echt door in je huid. Gebruik een goede dagcrème met Sun Protection Factor (SPF). Kijk in de top 7 beste dagcrèmes welke het beste bij jou past en om meer informatie te lezen.